Mogelijk nieuw onderzoek in zaak Palm Invest

28 juni 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – Een derde hoofdrolspeler in de vastgoedfraudezaak Palm Invest is ten onrechte niet vervolgd. Dat stelt de Stichting Gedupeerden Palm Invest na nieuw onderzoek naar de geldstromen rond het beleggingsfonds. EenVandaag en De Telegraaf kregen inzage in documenten en bankafschriften die volgens de stichting aantonen dat vele miljoenen van gedupeerde beleggers terecht zijn gekomen bij fiscalist Paul van L.

De stichting heeft aan de bel getrokken bij justitie en die laat volgens het programma weten: ,,Het Openbaar Ministerie is samen met de FIOD bereid om naar de informatie te kijken om te zien of deze nieuw is en of wij er iets mee kunnen.”

De fraude rond Palm Invest zorgde in 2008 voor veel ophef toen bleek dat ruim 30 miljoen euro die door vierhonderd beleggers was ingelegd voor een groot deel niet bleek te zijn geïnvesteerd in villa’s en appartementen op palmeilanden in Dubai, zoals beloofd.