Mobiele eenheid voortaan in het wit

29 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De nieuwe voertuigen van de Mobiele Eenheid zijn voortaan niet meer donkerblauw maar wit. De politie tekent woensdag een overeenkomst met Mercedes-Benz voor de levering van driehonderd nieuwe bussen, die vanaf dit najaar gedurende de komende vier jaar in gebruik worden genomen.

De keuze voor de transformatie van blauw naar wit is volgens een woordvoerster van de politie vooral gebaseerd op de wens uniformiteit uit te stralen. De ME-bussen krijgen de gebruikelijke politiestrepen, waardoor de meeste politievoertuigen nu als zodanig herkenbaar zijn. Daarnaast was een van de redenen dat de blauwe kleur van de oude ME-busjes agressiviteit opriep. De busjes van het type Mercedes-Benz Sprinter kunnen door hun standaardkleur bovendien voor andere doelen worden ingezet.

De nieuwe ME-bussen zijn kleiner dan de huidige versie. Er kunnen maar acht ME’ers in in plaats van elf.