Invallen in Rotterdam vanwege drugshandel

28 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Zeven panden in Rotterdam, Vlaardingen en Rhoon zijn dinsdagochtend doorzocht in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Twee verdachten van 28 en 36 jaar werden aangehouden. Dat meldde een woordvoerder van de Landelijke Eenheid. Bij een transportbedrijf in Schiedam legde de politie beslag op elf vrachtwagens.

Het bedrijf, AFE Transport aan de Gantelstraat op bedrijventerrein Spaanse Polder, is gesloten en het personeel is naar huis gestuurd.

Het politieonderzoek startte al in september. In april werd in een bedrijfspand aan de Westvlietweg in Den Haag 500 kilo cocaïne in beslag genomen. Toen werden al negen mannen, onder wie de eigenaren van het bedrijf, aangehouden. Ook een Engelsman die zaken deed met het bedrijf is eerder opgepakt. De drugs, afkomstig uit Groot-Brittannië, zaten verstopt in de dubbele bodem van een oplegger. Ze hebben een straatwaarde van zo’n 16 miljoen euro.

Transportbedrijf AFE raakte volgens de regionale omroep RTV Rijnmond al eerder in opspraak. Twee jaar geleden ontdekte vakbond FNV dat de onderneming werkte met brievenbusfirma’s in Bulgarije om goedkope Bulgaarse chauffeurs te kunnen inhuren.