Holland Festival trekt 86.000 bezoekers

26 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Het Holland Festival in Amsterdam heeft ruim 86.000 bezoekers getrokken, meldt de organisatie zondag. Vorig jaar waren dat er 69.000. In 23 dagen tijd waren 45 producties in 105 voorstellingen te zien. De zalen waren gemiddeld voor 85 procent bezet.

Het festival wordt zondag afgesloten met de voorstelling Stop Acting Now van Wunderbaum in EYE.

De afgelopen weken stond het festival in het teken van actuele Europese thema’s. In de openingsvoorstelling ‘Die Stunde da wir nichts von einander wuten’ stonden bijvoorbeeld de diversiteit en de spanningen in het hedendaagse Europa centraal.

Hoogtepunt van het festival was het concert van The Orchestra of Syrian Musicians in Koninklijk Theater Carré. Dit gezelschap, bestaande uit huidige en voormalige leden van het Syrian National Orchestra For Arabic Music, maakte duidelijk dat het mogelijk is om ongeacht afkomst, achtergrond of religie samen te kunnen musiceren. Meer dan 400 vluchtelingen in Nederland woonden het concert als genodigden bij.