Duidelijker verbod discriminatie transgenders

24 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) gaat het verbod op discriminatie van transgenders verduidelijken in de wet. Hij overweegt om datzelfde te doen voor mensen met intersekse-conditie, mensen die zijn geboren met een lichaam dat niet duidelijk man of vrouw is, kondigt hij vrijdag aan.

Plasterk komt zo tegemoet aan een wens van het COC, de belangenvereniging voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Het COC drong aan op een wettelijk verbod op transgenderdiscriminatie, maar Plasterk wijst erop dat het al verboden is om onderscheid te maken op grond van geslacht. Hij wil het verbod wel ,,expliciteren”.

Het COC is blij met deze aankondiging en roept Plasterk op de wet nog dit jaar te wijzigen. Eerder bleek uit onderzoek dat ruim de helft van de transgenders, ministens een keer per maand wordt beledigd of een gewelddadig incident meemaakt.