Aannemers schrikken van ‘stevige’ conclusies

29 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De conclusies in het onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad van Veiligheid naar het plaatsen van de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn zijn hard aangekomen bij de betrokken aannemers. ,,We gaan met de aanbevelingen aan de slag, maar zijn ook geschrokken van de stevige conclusies van de Onderzoeksraad”, aldus de aannemerscombinatie Mourik Infra/BSB Staalbouw/Peinemann.

Volgens de OVV hebben de bedrijven zich zeer slecht voorbereid op de plaatsing van het nieuwe brugdek vorig jaar augustus. ,,Het rapport levert belangrijke inzichten op voor zowel de bouwcombinatie als de werkwijze in de gehele sector. De aanbevelingen van de raad worden ter harte genomen en de betrokken bedrijven hebben in de tussentijd ook niet stilgezeten en al diverse verbeteringen doorgevoerd in hun bedrijfsvoering.”

Directeur Jaap Kruijt van Mourik Groot-Ammers BV biedt namens zijn bedrijf nogmaals verontschuldigingen aan de gedupeerden aan.