Zeker 20 schoten gelost bij knokpartij bendes

08 april 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan in en rond het Van der Valkhotel in Rotterdam waar twee motorclubs donderdagavond met elkaar slaags raakten. Getuigen meldden dat er zo’n twintig keer is geschoten en eerste politieonderzoek bevestigt dat.

,,Op de oprijlaan van het hotel bij de Energieweg liggen diverse kogelhulzen”, aldus een politiewoordvoerder vrijdag. Een vuurwapen en een mes zijn in beslag genomen.

De vechtpartij ging tussen twee rivaliserende motorbendes: de Hells Angels en de Mogols. Zeker twintig verdachten zijn opgepakt. Ze zitten nog vast en worden gehoord, aldus de woordvoerder.

Bij de knokpartij viel ten minste een zwaargewonde maar de politie denkt dat er meer gewonden zijn. ,,Gebroken neuzen en zo. Er waren veel bebloede gezichten. Zo’n dertig mannen gingen met elkaar op de vuist en er is veelvuldig geschoten, dus de kans is groot dat er meer gewonden zijn. Die wisten dan te vluchten.”

Hij noemt het bijzonder dat er geen hotelgasten en eters in het restaurant van Van der Valk gewond zijn geraakt. Een deel van hen is gevlucht naar een fitnesscentrum in de buurt. Voor zover bekend hebben alle hotelgasten de nacht ‘gewoon’ in het hotel doorgebracht. ,,Nadat de politie en een arrestatieteam elke kamer hadden gecontroleerd, konden de gasten terugkeren.” De politie is ook nog het dak van het hotel opgegaan. ,,Ook daar zijn enkele verdachten opgepakt.”