Van Rijn benoemt aanjager gemeentelijke zorg

13 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft een hoge ambtenaar aangesteld die als ‘aanjager’ de kwaliteit en continuïteit van de zorg in gemeenten moet waarborgen. Het is Kees van der Burg, directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van VWS.

Dat meldt vakbond FNV. Aanleiding is het faillissement van zorgorganisatie TSN, waardoor veel gemeenten hun zorg nog niet op orde hebben. TSN was in bijna 230 gemeenten actief. Tot 25 april is de zorg in al die gemeenten gegarandeerd, maar bijna 40 procent van die gemeenten heeft na deze datum nog geen oplossing voor de zorgmedewerkers en hun cliënten.

Van der Burg heeft de continuïteit van de zorg in de gemeenten als speerpunt. FNV is blij met het initiatief. ,,Onze verwachtingen zijn hooggespannen. We houden de uitkomst uiteraard scherp in de gaten”, zegt Gijs van Dijk, vicevoorzitter FNV.