‘Stroomrekening verder omlaag’

07 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Nederlandse consumenten gaan naar verwachting minder voor stroom betalen de komende tijd. Dat voorziet TenneT, een van de grootste elektriciteitsnetbeheerders in Nederland.

De netbeheerder baseert dit op een verdere daling van de marktprijs voor elektriciteit vorig jaar. Het gaat om de bedragen die de energieleveranciers betalen. Maar volgens TenneT worden deze prijzen doorgaans wel aan consumenten doorberekend. ,,Dat was de laatste jaren ook het geval. Maar in hoeverre consumenten exact gaan profiteren van deze dalingen is moeilijk te zeggen, omdat de stroomprijs uit meerdere componenten is opgebouwd, waaronder belastingen en subsidie”, zegt een woordvoerder.

De gemiddelde jaarprijs voor een megawatt elektriciteit lag vorig jaar op 40 euro, bijna 3 procent lager dan het voorgaande jaar. Toen was de prijs gemiddeld 41 euro en in 2013 zelfs 52 euro.