Segers bezorgd om groeiende kloof samenleving

23 april 2016Leestijd: 1 minuut

ZWOLLE (ANP) – Fractieleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie maakt zich grote zorgen over de groeiende kloof in de samenleving. ,,Wat we nu meemaken, wat we onder onze ogen zien gebeuren, is een samenleving waarin de kloof tussen de een en de ander steeds groter wordt.”

Dat zei hij zaterdag op een congres van zijn partij in Zwolle waar hij tot lijsttrekker werd gekozen.

Volgens Segers verliezen we ,,de kunst van het samenleven”. Een voorbeeld van die verdeeldheid noemt hij de uitslag van het referendum over Oekraïne. Hij hekelde in dit kader ook de PVV. Die partij wakkert volgens hem tegenstellingen aan en ,,heeft geen interesse in samenwerking met anderen.”

Hij lanceerde verder het plan om studenten een deel van hun studieschuld te laten afbetalen door vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld taalles aan vluchtelingen of actief worden als schuldhulpmaatje. ,,Schulden worden zo minder en de samenleving wordt er beter van.”

Segers volgde vorig jaar Arie Slob op als fractieleider in de Tweede Kamer, waar de ChristenUnie vijf zetels heeft.