Rotterdamse politiechef klaar met motorbendes

12 april 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De Nationale Politie is helemaal klaar met motorbendes als Hells Angels, No Surrender, Satudarah, Bandidos en Mongols en wil liefst zo snel mogelijk een verbod. De hoogste Rotterdamse politiechef Frank Paauw zegt dat dinsdag in een interview met De Telegraaf. Vorige week beschoten leden van de Angels en de Mongols elkaar in een bomvolle foyer van een hotel.

De discussie over het wel of niet verbieden van de motorclubs is al jaren gaande. Maar de situatie is volgens Paauw dusdanig verergerd dat het vraagstuk onverminderd de aandacht vraagt. ,,De incidenten blijven immers maar doorgaan. Ook bij de huiszoekingen na de veldslag van donderdag vinden we weer volop wapens, drugs, grote geldbedragen en zelfs een als creditcard vermomd vlijmscherp mes. Wat moet je met dat soort spullen als je pretendeert een keurige gezelligheidsvereniging te zijn?”, zegt Paauw, die het misplaatst noemt dat de bendes zich mooier voor doen dan ze zijn.