Prince regeert postuum op sociale media

21 april 2016Leestijd: 2 minuten

RIJSWIJK (ANP) – Nauwelijks een uur nadat de dood van popartiest Prince wereldkundig werd gemaakt, leek het donderdagavond op sociale media nergens anders meer over te gaan.

‘Het is echt he? Ik geloof het gewoon niet…Fucking hell. Prince is dood. Ben echt verdrietig’, vat Radio 2-presentator Gerard Ekdom zijn gevoelens kort en bondig samen. Collega Giel Beelen van Radio 3 FM: ‘Neeeee niet nu al. when doves cry purple rain. grootheid in de muziek die zoveel inspiratie gaf voor velen. Wat een verlies.’

Ook actrices Georgina Verbaan en Babette van Veen laten op Twitter van zich horen: ‘Oh, wat verdrietig. Waarom nou toch?’ en ‘Nee hè, nou Prince weer…’

Jeugdhelden

Voor schrijver en columnist Nico Dijksdoorn is Prince al zijn derde grote voorbeeld dat is overleden: ‘Alle drie mijn jeugdhelden weg: Lou Reed, Bowie en Prince. Kocht zijn tweede LP via import bij Boudisque, Amsterdam. Snik.’ Musical-ster Jim Bakkum valt hem in een twitterbericht bij: ‘Wat Cruijff voor de voetbal was, was Prince voor de muziek. Wat moest hij véél te vroeg gaan.’

Gerard Joling trekt zich het nieuws wel erg persoonlijk aan en twittert: ‘Prince een groot artiest en legende overleden. Ik zal nooit vergeten dat hij ooit aanwezig was bij een optreden van mij in Amsterdam’.

Genie

Muziekkenner en schrijver Leo Blokhuis noemde Prince donderdagavond ,,een totaal autonome artiest die het muzieklandschap heeft veranderd, in zijn zucht naar controle en die zich niet door één genre liet bepalen”. Directeur Jan Willem Luyken van North Sea Jazz, waar Prince in 2011 en 2013 optrad, noemt hem ,,een van de grootste muzikale genieën die we hebben gekend”.