Overeenkomst EU en Ghana over migratie

18 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Europese Unie heeft zaterdag met Ghana een akkoord bereikt over migratie, terugkeer en ontwikkeling. Dat gebeurde tijdens een bezoek van minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken, die vrijdag al tot overeenstemming kwam met Mali.

De Ghanese minister van Binnenlandse Zaken Prosper Bani zegde toe in juni af te reizen naar Brussel om de gemaakte afspraken over migratie opvolging te geven, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag. ,,De EU en Ghana zijn het erover eens dat een goed functionerend terugkeerbeleid integraal onderdeel moet uitmaken van de aanpak van de migratiestromen tussen West-Afrika en Europa”, aldus Koenders. ,,We hebben ons beide gecommitteerd aan deze overeenkomst. Het bezoek van minister Bani in juni aan Brussel onderstreept dat.”

Koenders sluit zondag zijn reis door Afrika af in Ivoorkust, waar hij op verzoek van Federica Mogherini (hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid) ook het gesprek aangaat over migratie.