OM weer naar rechter om dossiers Holleeder

08 april 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – Het Openbaar Ministerie probeert vrijdag opnieuw via de rechter in Arnhem de nog niet openbare getuigenissen van ‘topcrimineel’ Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid van internet af te krijgen. Nadat eerder website Vlinderscrime.nl de stukken publiceerde en ze van de rechter van de site moest halen, plaatste een privépersoon Sebastiaan Beens uit Utrecht de dossiers op zijn eigen site sebastiaanbeens.nl.

Volgens het OM kan het onderzoek naar Holleeder voor zijn betrokkenheid bij liquidaties ernstig in gevaar komen, als potentiële getuigen voor hun verhoor op internet kunnen lezen wat er is verklaard. Holleeder wordt vervolgd voor zijn vermeende rol bij verschillende criminele afrekeningen, waaronder die met Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).

De advocaat van Beens, Sébas Diekstra, vindt dat zijn cliënt niets verkeerd doet omdat hij zijn informatie uit openbare bronnen heeft verkregen en deze al eens openbaar is geweest op Vlinderscrime.nl. ,,Om principiële redenen wil hij de dossiers niet van zijn site halen.”

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat het kort geding vrijdag is, maar gaat er verder niet op in.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.