‘NS op koers met aanpak drukke treinen’

21 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De eerste drie maanden van dit jaar was het tijdens spitsuren minder druk in treinen dan eind 2015. Maar reizigers op de trajecten Den Bosch – Utrecht, Utrecht – Den Haag en Alkmaar – Amsterdam moeten wel rekening blijven houden met een drukke spits.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) meldt donderdag dat de NS op schema ligt met de maatregelen om de drukte in treinen te verminderen. De bewindsvrouw baseert zich op onderzoek dat zij liet doen naar maatregelen die de NS heeft genomen om grote drukte in de treinen te voorkomen. Volgens dat onderzoek worden nu geen maatregelen gemist die kunnen helpen de drukte in de treinen verder te verminderen.

In de loop van 2015 werd duidelijk dat de NS in 2016 en 2017 te weinig treinen zou kunnen laten rijden. Verouderd materieel wordt afgedankt terwijl de vervangende treinen er nog niet zijn.