NPO Radio 4 Prijs naar Jeroen van Veen

22 april 2016Leestijd: 1 minuut

HILVERSUM (ANP) – Componist en pianist Jeroen van Veen (46) heeft vrijdag de NPO Radio 4 Prijs gekregen. Hij verdient de prijs voor zijn inzet om klassieke muziek toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen.

Jeroen van Veen speelt naar eigen zeggen in op de behoefte aan beleving, voor jong en oud. Zo organiseert hij lig- en Twitter-concerten, en maakt hij muziek op een piano gemaakt van Lego-blokjes.

De klassieke zender reikt de award jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel.

Violist Theo Olof, dirigent Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble, dirigent Jan Willem de Vriend, zangeres Tania Kross en het Prinses Christina Concours ontvingen eerder de NPO Radio 4 Prijs.