Nederland praat mee op vredesconferentie

22 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Nederland is uitgenodigd om mee te praten op de vredesconferentie die Frankrijk op 30 mei houdt over het Midden-Oosten. Met het initiatief wil Parijs een oplossing voor het conflict in de regio bespoedigen. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault verwacht vertegenwoordigers van rond de twintig landen..

Volgens het plan van de Franse regering moet een ontmoeting zonder de conflictpartijen duidelijk maken hoe de Israëli’s en Palestijnen weer aan de onderhandelingstafel te krijgen. Parijs wil behalve de Verenigde Staten, Rusland, de Europese Unie en de Verenigde Naties ook de Arabische landen op één lijn hebben.

Daarna komt dan de eigenlijke conferentie met vertegenwoordigers van Israël en de Palestijnen. Dit treffen staat gepland voor de tweede helft van het jaar.