Máxima op Time-lijst

21 april 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – Koningin Máxima is een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Ze staat als enige Nederlander op de Time 100, een lijst die het tijdschrift Time elk jaar opmaakt. Het nieuwe overzicht is donderdag gepubliceerd. Time prijst haar inzet voor ontwikkelingslanden.

Koningin Máxima zet zich namens de Verenigde Naties in voor ‘inclusieve financiering’, oftewel toegang van arme mensen tot financiële diensten. Ze heeft volgens Time ,,goed verstand van technische zaken, politiek inzicht en grenzeloze energie” en maakt ,,meesterlijk gebruik van haar empathie en haar gemakkelijke lach”.

Andere mensen op de lijst zijn de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, de Russische president Vladimir Poetin, de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton, bondskanselier Angela Merkel, zangeressen Adele en Ariana Grande, Apple-topman Tim Cook, paus Franciscus, coureur Lewis Hamilton en vlogger PewDiePie.