‘Motie emissieloze auto’s niet uitvoerbaar’

15 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het is praktisch en juridisch onhaalbaar om vanaf 2025 alleen nog de verkoop van auto’s toe te staan die geen vervuilende stoffen meer uitstoten. De Tweede Kamer nam vorige maand een motie met die wens aan. Minister Henk Kamp van Economische Zaken kan hier echter niet aan tegemoet komen.

In een vrijdag aan de Tweede Kamer gestuurde brief, verklaart de bewindsman dat het alleen al vanuit juridisch oogpunt niet mogelijk is op zo’n korte termijn alleen nog maar de verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto’s toe te staan. ,,Voertuigen die in een EU-lidstaat een typegoedkeuring hebben verkregen, mogen in Nederland verkocht worden. De regels voor de interne markt staan het verbieden van de verkoop en de parallelimport van voertuigen met een conventionele verbrandingsmotor niet toe.”