Minister: vragen over subsidies referendum

08 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De regels voor subsidies bij een referendum worden mogelijk aangepast. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) plaatste vrijdag vraagtekens bij de gang van zaken rond het Oekraïne-referendum.

Er werd 2 miljoen euro verdeeld over tegenstanders, voorstanders en het neutrale kamp om campagne te voeren. ,,Een deel is bij politieke partijen terechtgekomen. Is dat nou echt de bedoeling?”, vraagt Plasterk zich af.

Hij wijst erop dat partijen het geld gebruikten voor advertenties. ,,Moet dat nou allemaal, of is iedereen mans genoeg om dat zelf te doen?”, aldus de minister. Plasterk wil de kwestie aankaarten bij de komende evaluatie van het referendum door de regering.

Tot ophef leidde de 48.000 euro die actievoerders kregen om wc-papier te laten drukken met teksten tegen het samenwerkingsverdrag met Oekraïne.