Meeste stemmers in gemeente Rozendaal

06 april 2016Leestijd: 1 minuut

RIJSWIJK (ANP) – De kleine gemeente Rozendaal in de provincie Gelderland kende woensdag de grootste kiezersopkomst van alle gemeenten in Nederland. 49,1 procent van de stemgerechtigden ging daar op basis van de voorlopige uitslagen naar de stembus. Op plaats twee en drie staan de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland met een opkomstpercentage van zo’n 47 procent.

In het Brabantse Reusel-De Mierden was het opkomstpercentage met 24,1 procent het laagst. Ook andere plaatsen in Brabant kenden een lage opkomst. Uit de onderste tien gemeenten zijn er zes uit die provincie. Rotterdam en Amsterdam bungelen ook onderaan, met respectievelijk 24,4 en 26,8 procent.

In de gemeente Urk waren de meeste kiezers tegen het verdrag (83,3 procent). Wageningen kende de meeste kiezers voor het verdrag. 62,6 procent stemde daar voor.