‘Mali-missie belangrijk voor aanpak migratie’

14 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse missie in Mali is belangrijk voor de stabiliteit in de regio, maar ook van belang voor het aanpakken van migratiestromen via Libië naar Europa. Dat zei minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) donderdag tijdens een bezoek aan de VN-vredesmissie in het Afrikaanse land.

,,Toenemende migratie via Mali en Ivoorkust moet worden aangepakt. Instabiliteit in regio’s nabij Europa heeft ook directe gevolgen voor onze eigen veiligheid en economische belangen”, liet de minister na afloop weten. Hij gaf tijdens zijn bezoek aan dat het kabinet de mogelijkheden onderzoekt voor een eventuele verlenging van de bijdrage aan Minusma, zoals de VN-missie heet.

Koenders constateerde ook dat de missie in Mali een hernieuwde betrokkenheid van Europese landen bij VN-vredesmissies laat zien. ,,Dat is belangrijk, omdat we als Europa goed getrainde troepen en hoogwaardige capaciteiten als helikopters kunnen leveren. Bij de VN is daar veel behoefte aan.”