Kranten: ‘Pijnlijke uitslag voor kabinet’

07 april 2016Leestijd: 1 minuut

RIJSWIJK (ANP) – De uitslag van het referendum is in de ogen van de landelijke dagbladen vooral pijnlijk voor het kabinet, dat voor een lastige keuze staat. Zo noemt de Volkskrant de uitslag ,,een recept voor meer onvrede”, spreekt de Telegraaf van ,,een blamage voor het kabinet” en kopt Trouw: ,,een ongemakkelijke uitslag voor het kabinet.”

Ook het AD kopt dat het kabinet voor een ,,duivels dilemma staat, dat in de coalitie wellicht voor spanningen zal zorgen.” Trouw meldt verder dat de uitslag ongemakkelijk is omdat het onderwerp eigenlijk niet geschikt was voor een referendum. NRC vraagt zich hardop af hoe het komt dat er zo weinig mensen zijn gaan stemmen. ,,Was dat strategisch of uit pure desinteresse?”

Volgens de Volkskrant ,,viert het nee-kamp de overwinning,” dat geholpen is ,,door een mengeling van desinteresse en afkeer bij het merendeel van de kiezers”. De Telegraaf schrijft tevens dat ,,De boodschap van de bewindspersonen die de afgelopen dagen in de media in de uitverkoop gingen in een poging kiezers van een ’ja’ te overtuigen, is doodgeslagen.”