Hoger beroep na publicatie dossier Holleeder

13 april 2016Leestijd: 1 minuut

LEIDEN (ANP) – Sebastiaan Beens uit Utrecht gaat in beroep tegen het besluit van de rechtbank in Arnhem dat hij getuigenissen van ‘topcrimineel’ Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid van zijn website moet afhalen. Dat bevestigt zijn advocaat Sébas Diekstra.

Beens publiceerde de dossiers op zijn site nadat de rechter eerder had besloten dat website Vlinderscrime.nl die dossiers van de site moest halen. Volgens het OM kan het onderzoek naar Holleeder voor zijn betrokkenheid bij liquidaties ernstig in gevaar komen, als potentiële getuigen voor hun verhoor op internet kunnen lezen wat er is verklaard. De rechter is het daarmee eens.

,,Mijn cliënt vindt het onacceptabel dat hem verboden wordt verwijzingen naar de zogenoemde Holleeder-verklaringen op zijn website te plaatsen”, licht Diekstra toe. ,,Hij is er stellig van overtuigd dat het enkele plaatsten van hyperlinks in dit geval niet onrechtmatig is, mede omdat de verklaringen ook zonder zijn verwijzing vrij toegankelijk zijn via andere websites.”