Halvering aantal feestgangers in Eindhoven

27 april 2016Leestijd: 1 minuut

EINDHOVEN (ANP) – Zo’n 60.000 feestgangers konden woensdag in Eindhoven genieten van Eindhoven = King. Dat is de helft van het aantal bezoekers vorig jaar. Volgens de gemeente was er – ondanks het slechte weer – een goede sfeer in de stad, met her en der optredens en feestjes ter gelegenheid van Koningsdag.

Ook bezoekers gaven via social media aan het naar hun zin te hebben in Eindhoven, bij de verschillende muzikale optredens. Aan de kop van het Stratumseind was het aan het einde van de middag dusdanig druk dat feestvierders een andere route moesten zoeken, zo meldt de gemeente via Twitter.

De politie meldde veertien aanhoudingen wegens onder meer beledigingen en kleine vechtpartijen. De hulpdiensten spreken van een rustig verlopen Koningsdag.