Grote brand in autosloperij Uden

26 april 2016Leestijd: 1 minuut

UDEN (ANP) – In een autosloperij aan de rand van Uden woedt in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand. De vlammen slaan metershoog uit het gebouw. De brandweer liet al snel weten dat het bedrijfspand als verloren kan worden beschouwd. Een meevaller is de wind: die blaast de rook weg van de bebouwde kom en van het zeer nabijgelegen ziekenhuis Bernhoven.

Het ziekenhuis heeft wel uit voorzorg de luchtinlaat gesloten, vertelde een woordvoerder van de brandweer. De sloperij ligt aan de Nistelrodeseweg, aan de noordkant van de Brabantse plaats. Op foto’s was te zien dat de vlammen kort na het uitbreken van de brand hoog oplaaiden. Vuur en rookwolken waren goed te zien vanaf de snelweg A50, die naast de Nistelrodeseweg ligt. Ooggetuigen hoorden harde knallen uit het brandende gebouw komen.

De brandweer is met veel mensen en materieel uitgerukt om het vuur te blussen. Voor zover bekend zijn geen slachtoffers gevallen.