Geen gevaarlijke stoffen in Haags zwembad

09 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Zwembad de Houtzagerij in Den Haag gaat zaterdag weer open. Het bad was sinds 24 maart dicht nadat op twee dagen mensen onwel waren geworden. Onderzoek door onder meer de GGD Haaglanden heeft uitgewezen dat de gezondheidsklachten niet zijn veroorzaakt door giftige stoffen.

Twaalf badgasten werden eind maart door ambulancepersoneel nagekeken, omdat zij zich niet goed voelden. Een van hen moest uiteindelijk naar het ziekenhuis. Begin maart gebeurde iets soortgelijks in het zwembad. Toen werden veertig leerlingen van een basisschool onwel.

De GGD heeft geen relatie tussen beide incidenten kunnen vaststellen. ,,Wat mogelijk een rol gespeeld kan hebben, is het verschijnsel dat mensen die zien dat iemand anders onwel wordt, zelfs soms ook lichamelijke klachten krijgen”, aldus de organisatie.