FNV sleept thuiszorgbedrijf voor de rechter

25 april 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – FNV spant een kort geding aan tegen thuiszorgaanbieder Axxicom omdat het bedrijf medewerkers van het failliete TSN Thuiszorg heeft overgenomen tegen slechtere arbeidsvoorwaarden. Daarnaast sleept de vakbond gemeenten ,,op korte termijn” voor de rechter, omdat zij als opdrachtgever medeverantwoordelijk zouden zijn.

FNV maakte maandag bekend dat naar schatting ruim 2000 ex-medewerkers van TSN deze week geconfronteerd worden met slechtere arbeidsvoorwaarden. ,,Dit betekent voor sommige thuiszorgers een verlies van een derde van hun inkomen, terwijl ze precies hetzelfde werk blijven doen”.

Axxicom is volgens FNV één van de thuiszorgaanbieders die personeel van TSN heeft overgenomen tegen slechtere arbeidsvoorwaarden. Maar ook gemeenten zijn als opdrachtgever volgens FNV aansprakelijk voor betaling van loon waarop medewerkers recht hebben.