Fietsende minister reikt diploma uit

07 april 2016Leestijd: 1 minuut

LEIDEN (ANP) – Met twee leerlingen stapte minister Melanie Schultz-Van Haegen (Infrastructuur) donderdagochtend zelf op de fiets om de uitreiking van het vijftien miljoenste diploma voor het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) te vieren. Ze reed met de scholieren van de basisschool ’t Klankbord in Leiden een stukje mee tijdens het praktijkexamen. Klaas van Kruistum, deelnemer aan Wie is de Mol, hielp de kinderen met de theorie.

Schultz-Van Haegen is blij met de mijlpaal. ,,Het op een veilige manier leren deelnemen aan het verkeer maakt deel uit van de opvoeding. Het is fantastisch nieuws dat we dit jaar het vijftien miljoenste examen uitdelen. De verkeersveiligheid van kinderen is van groot belang. Dat praktisch heel Nederland meedoet aan het examen is mooi en heel belangrijk.”

VVN organiseert het verkeersexamen sinds 1932. Door de jaren heen zijn er steeds meer scholen aan mee gaan doen. Aan het schriftelijk examen doet zo’n 90 procent van het totale aantal Nederlandse basisschoolleerlingen mee, aan het praktisch verkeersexamen ruim driekwart.