Fatale doorrijder meldt zich bij politie

27 april 2016Leestijd: 1 minuut

BREDA (ANP) – De bestuurder die woensdagmiddag een driejarig jongetje in Breda heeft doodgereden, heeft zich woensdagavond bij de politie gemeld. Het gaat om een achttienjarige man uit de stad. Hij is aangehouden, laat de politie weten.

Na een tip is hoogstwaarschijnlijk ook zijn auto in de loop van de avond aangetroffen in de wijk Heusdenhout.

De peuter overleed woensdagmiddag rond 15.50 uur in de Veurnestraat nadat hij was aangereden door een auto. De automobilist reed na de aanrijding direct door. Het jochie is waarschijnlijk tientallen meters meegesleurd door de auto, aldus een woordvoerder van de politie.

De toegesnelde hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffertje doen, hij overleed ter plekke. Het is nog niet duidelijk hoe het kind op de weg is beland. Mogelijk is hij vanaf de stoep tussen geparkeerde auto’s door op straat gekomen.

Direct na de aanrijding is de politie met veel eenheden op zoek gegaan naar de bestuurder.