Bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd in Rotterdam

25 april 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Feyenoord is maandagochtend onder grote belangstelling en onder luid gejuich gehuldigd op het stadhuis in Rotterdam. De club wist zondag de KNVB-beker in de wacht te slepen na een 2-1 overwinning op FC Utrecht. De ploeg won na acht jaar weer een prijs.

Rond 11.30 uur kwamen trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuijt als eersten op het bordes van het stadhuis met de KNVB-beker, op de voet gevolgd door de hele selectie. ,,Om in mijn eerste jaar als trainer bij de mooiste club van Nederland deze prijs te pakken, is fantastisch”, zei Van Bronckhorst.

Kuijt betrok zijn kinderen bij de feestelijkheden op het bordes en bezwoer dat moment ,,nooit van ons leven te vergeten”. Het legioen was van tevoren al toegezongen door Lee Towers en zijn onafscheidelijke klassiekers ‘Mijn Feyenoord’ en ‘You’ll never walk alone’.

Kritiek

Op de Coolsingel en het Stadhuisplein waren enkele tienduizenden supporters verzameld, die regen en hagel trotseerden om hun helden te eren. De fans hadden vooraf veel kritiek op het tijdstip van de huldiging, op maandagochtend. Doel daarvan was om rellen te voorkomen.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb noemde het winnen van de KNVB-beker ,,een cadeau voor Rotterdam”.

Rond het middaguur vertrokken de bezoekers weer, mede door de slechte weersomstandigheden. Binnen een half uur stroomde de Coolsingel leeg.