Wilders ziet ‘patriottistische lente’ gloren

04 maart 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Geert Wilders ziet de ,,wereldwijde krachtige beweging tegen islam’’ op steeds meer plekken groeien. ,,De patriottistische lente begint overal, in Amerika en Frankrijk, Oostenrijk en Italië, Nederland en Vlaanderen. De winter van onze ontevredenheid is bijna voorbij.’’

Dat zei de PVV-leider vrijdagavond in Brussel op een bijeenkomst van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement over de vrijheid van meningsuiting. ,,Overal klinkt de stem van het volk steeds luider: wij zwijgen niet langer. Niemand kan ons stoppen. De geest is uit de fles en zal er nooit meer in komen.”

Wilders ging ook weer tekeer tegen de Europese Unie. Over de EU-top met Turkije van maandag in Brussel zei hij dat de regeringsleiders ,,ons gaan uitverkopen aan de Turkse sultan en dictator Erdogan’’. ,,Daarmee verkwanselen deze politieke lafaards onze nationale belangen”, zei de PVV-politicus, die op veel applaus kon rekenen.