nederland

Veertig kinderen onwel bij school in Den Haag

08 maart 2016

DEN HAAG (ANP) – Bij basisschool Het Galjoen in Den Haag zijn dinsdag zo’n veertig kinderen en een aantal begeleiders onwel geworden nadat ze met een bus waren teruggekeerd van het schoolzwemmen. De kinderen hadden last van misselijkheid en sommigen moesten overgeven.

Volgens een woordvoerster van de brandweer zijn tien kinderen en drie leerkrachten met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De docenten mochten het ziekenhuis aan het einde van de middag weer verlaten. Alle andere jongens en meisjes met klachten zijn bij de school aan het Anna Blamanplein nagekeken.

De brandweer heeft niet kunnen achterhalen waardoor de kinderen onwel zijn geworden. Ze hebben gezwommen in het zwembad de Houtzagerij in Den Haag. De brandweer heeft daar metingen verricht, maar heeft niets bijzonders kunnen vaststellen. Dat geldt ook voor controles op de school zelf. Ook de bus waarmee de kinderen zijn vervoerd, is uitvoerig onderzocht. ,,We hebben ouders zoveel mogelijk informatie gegeven. Ze kunnen ook de dokter bellen mocht er toch nog iets zijn met hun kind. Er was behoorlijke paniek op de school. Dit zal ook zeker effect hebben gehad op de scholieren”, aldus de brandweer.

Er waren bij de school veel ambulances aanwezig.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.