Politie wil actie tegen hoog ziekteverzuim

02 maart 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – In 2015 zat gemiddeld 7 procent van al het politiepersoneel ziek thuis. Dat blijkt uit cijfers van de centrale ondernemingsraad van de politie. Volgens de organisatie is het hoge ziekteverzuim grotendeels toe te schrijven aan stress en onzekerheid die de reorganisatie van de politie met zich meebracht. De ondernemingsraad wil dat de nieuwe korpschef Erik Akerboom, die deze week begon, een onafhankelijk onderzoek instelt naar het probleem.

De cijfers komen neer op 4500 tot 4600 ziekmeldingen per dag, zo bevestigt de ondernemingsraad een bericht uit het AD. ,,Het gaat daarbij om zowel agenten als administratief personeel”, aldus een woordvoerder. Gemiddeld ligt het ziekteverzuimpercentage in Nederland op nog geen 4 procent.