OM: drugscriminelen acht jaar de cel in

02 maart 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – Twee vermeende drugscriminelen zouden acht jaar de cel in moeten. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag geëist. Volgens de aanklager runden de twee een groot drugslab in Eindhoven, dat in april 2014 werd opgerold. Agenten vonden daar ook zware wapens, waaronder een granaatwerper met scherpe raket, een semi-automatisch geweer en een automatisch wapen.

De verdachten zijn twee mannen van 38 en dertig. Ze huurden de loods van een 46-jarige Eindhovenaar. Die is medeplichtig en zou daarom drie jaar cel moeten krijgen, aldus het OM. Tommie van den Burg (31) uit Best was ook verdachte in de zaak, maar hij werd vorig jaar doodgeschoten in zijn auto bij een hotel in Eindhoven.

De politie vond in de loods ongeveer 16.000 liter formamide. Daarmee kan volgens het OM ongeveer 11.000 kilo amfetamine worden gemaakt. Ook lag er 600 kilo apaan, 70 kilo amfetamine, 280 kilo MDMA en genoeg grondstof voor 100 miljoen MDMA-pillen.