Monasch houdt het voor gezien in de Kamer

31 maart 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het prominente PvdA-Kamerlid Jacques Monasch is straks niet meer verkiesbaar voor het parlement. Dat schrijft hij donderdag op zijn site. Hij maakt gewag van ,,verschillen van mening over de te volgen koers, bestuursstijl en organisatie van fractie en partij.”

Monasch kwam recent in het nieuws doordat hij publiekelijk liet weten dat partijleider Diederik Samsom volgens hem het veld moet ruimen. In een kranteninterview zei hij: ,,Het land en de partij hebben een lijsttrekker nodig van statuur. Ahmed Aboutaleb. Of Eberhard van der Laan. Ze zouden allebei een geschenk zijn voor de partij.”

De PvdA is de PvdA niet meer, zei Monasch toen al. ,,De meesten zouden het lidmaatschap zo kunnen inruilen voor GroenLinks. Wij zijn een partij geworden voor de hoogopgeleide politiek correcte medemens. Iedereen weet dat het anders moet, maar in de praktijk komt er weinig van terecht.”

Monasch (1962) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA.