‘Horrortandarts’ Mark van N. erkent schuld

08 maart 2016Leestijd: 1 minuut

NEVERS (ANP) – Op de eerste dag van het proces tegen de Nederlandse ‘horrortandarts’ Mark van N. heeft de beklaagde volgens Franse media erkend verantwoordelijk te zijn voor wat hem ten laste wordt gelegd. De 51-jarige Van N. wordt in de Franse stad Nevers beschuldigd van verminking en oplichting van patiënten en van valsheid in geschrifte. Tussen 2008 en 2012 zou hij in zijn praktijk in Chteau-Chinon 120 mensen door zijn ‘behandelingen’ hebben verminkt.

Het proces gaat naar verwachting tien dagen duren. De 51-jarige Van N. erkende dinsdag dat hij verantwoordelijk is. Hij zei dat hij destijds na de dood van zijn vrouw totaal niet meer in anderen geïnteresseerd was. Van N. zei dat hij zich veel van de gevallen die nu in de aanklacht worden opgevoerd, niet herinnert.

Toen zijn praktijken door klagende patiënten aan het licht kwamen, vluchtte hij in 2013 na een verhoor door de Franse politie naar Canada. Maar hij is uiteindelijk via Nederland weer terug in Frankrijk beland.