Hollandse 100 sport 360.000 euro bijeen

06 maart 2016Leestijd: 1 minuut

BIDDINGHUIZEN (ANP) – De deelnemers aan De Hollandse 100, een schaats- en fietsevenement georganiseerd door prins Bernhard van Oranje, hebben zondag 360.000 euro opgehaald voor onderzoek naar lymfeklierkanker. De organisatie spreekt van een fantastisch resultaat.

Er deden 464 mensen aan het evenement mee, bijna de helft meer dan vorig jaar tijdens de eerste editie van De Hollandse 100. Ze konden 90 kilometer fietsen door Flevoland en Gelderland en 10 kilometer schaatsen bij FlevOnice in Biddinghuizen. Ook konden ze meedoen aan een familie-estafette. Onder de sportievelingen waren de prinsen Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan en Floris en de prinsessen Margriet, Marilène en Annette.

Vooral Floris blonk uit in het werven van fondsen, aldus een woordvoerster: hij bracht in drie weken tijd 85.000 euro bijeen. De opbrengst is bestemd voor de zoektocht naar een behandeling op maat van patiënten met lymfeklierkanker.

Prins Bernhard heeft zelf ook lymfeklierkanker gehad.