Drie miljoen zien ontknoping Wie is de Mol?

06 maart 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Net geen drie miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de live uitgezonden finale van Wie is de Mol? BNN-presentator Tim Hofman won dit seizoen en zijn collega Klaas van Kruistum van KRO-NCRV bleek de mol. De uitzending belandde daarmee bovenaan de top 25 van de Stichting KijkOnderzoek.

Net als vorig jaar werd de finale vanuit VondelCS in Amsterdam uitgezonden. Honderden fans, zogenoemde molloten, trotseerden de kou om buiten in het Vondelpark de finale mee te maken.

Op Twitter was Wie is de Mol? zaterdagavond het meest besproken onderwerp. Veel twitteraars vonden dat het te makkelijk was geweest om Klaas als de mol te herkennen. Tim Hofman versloeg 3FM-dj Annemieke Schollaardt en ging naar huis met de pot: 13.020 euro.

Ik Vertrek

De finale van de spelshow is vorig jaar gevolgd door 3.359.000 tv-kijkers. Dat was een record. In die editie bleek journalist Margriet van der Linden de mol.

Op plek twee van de kijkcijfer-top 25 eindigde Ik Vertrek met ruim twee miljoen kijkers.