Dijksma: veiligheid voorop

02 maart 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) steunt het onderzoek naar de veiligheid van het vliegverkeer op Schiphol. ,,Voor mij staat veiligheid in het handelen voorop”, laat de bewindsvrouw weten in reactie op het nieuws dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid de veiligheid van het vliegverkeer op en rond Schiphol onder de loep neemt.

Dijksma benadrukt dat de onderzoeksraad aangeeft dat er geen sprake is van een acuut veiligheidsprobleem. Wel wordt bekeken of de paar incidenten die er de afgelopen jaren waren, zijn veroorzaakt door een structureel probleem als bijvoorbeeld de ligging van Schiphol of de drukte. Het gaat om voorvallen als bijna-botsingen op de landingsbaan of vliegtuigen die opstegen van startbanen die nog niet waren vrijgegeven.

Schiphol wil flink groeien. Het onderzoek is daarom van belang voor een betere veiligheid, aldus de Onderzoeksraad. De raad hoopt dat het onderzoek tegen het einde van dit jaar of begin 2017 is afgerond. De staatssecretaris verleent haar volledige medewerking aan het onderzoek.