Aboutaleb: druk op COA voor meer veiligheid

04 maart 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft een groep asielzoekers toegezegd zijn invloed aan te wenden om een einde te maken aan de bedreigingen tegen homoseksuele vluchtelingen in opvangcentra. In een volgens beide partijen indrukwekkend gesprek spraken de vluchtelingen over de aan hen gerichte bedreigingen en intimidaties in het asielzoekerscentrum in Alphen aan de Rijn.

Aboutaleb zei opnieuw het een verkeerd signaal te vinden dat niet de daders, maar de slachtoffers van bedreigingen zouden moeten vertrekken naar aparte opvangcentra. In plaats daarvan wil hij dat het COA zorgt voor meer veiligheid.

De asielzoekers ervoeren het gesprek als zeer positief, aldus Sandro Kortekaas, die namens de organisatie LGBT Asylum Support de asielzoekers begeleidt. ,,Voor hun was het een moeilijke stap om met een ambtsdrager te praten, dat is in hun land van herkomst zeer ongewoon.”