Aanpak stroperij centraal op conferentie

01 maart 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – In Den Haag praten ministers, beleidsmaker en organisaties uit veel landen vanaf dinsdag drie dagen over de aanpak van stroperij en illegale handel in dieren. De internationale conferentie is georganiseerd door Nederland en bouwt voort op eerdere bijeenkomsten in Londen en Kasane (Botswana).

Niet alleen het stropen van olifanten en neushoorns staat op de agenda, maar ook de illegale handel in vogels, reptielen en zoogdieren. De deelnemers hopen het eens te worden over maatregelen die de natuur beschermen en op beleid dat stropen voorkomt en bestrijdt.

De waarde van de illegale handel in wilde dieren is weleens geschat op 23 miljard dollar per jaar. Het gaat om geavanceerde, internationale criminele netwerken die vaak nauw verbonden zijn met andere ernstige misdaden zoals corruptie, fraude en witwassen.