Sneeuw op eerste dag meteorologische lente

29 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DE BILT (ANP) – Op de eerste dag van de meteorologische lente krijgt Nederland te maken met sneeuw. Volgens het weerbureau weeronline.nl trekt er dinsdagmiddag vanuit het westen een neerslaggebied over het land. De neerslag begint als natte sneeuw of sneeuw en vooral in het oosten kan het daardoor tijdelijk wit en glad worden. In het westen gaat de neerslag al snel over in regen, in het oosten gebeurt dit pas aan het begin van de avond.

Dinsdag begint de dag nog zonnig en koud met lichte vorst aan zee tot lokaal matige vorst (minima beneden -5) in het oosten. In de ochtend raakt het vanuit het westen bewolkt en eind van de ochtend valt aan zee de eerste neerslag.

Deze week is er volgens weeronline.nl nog geen sprake van lenteweer. Woensdag en donderdag is het herfstachtig met veel wind en buien. Vanaf vrijdag laat de zon zich waarschijnlijk weer zien.