Rutte: grensmaatregelen ,,begrijpelijk”

29 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte heeft begrip voor de extra maatregelen van landen tegen de ,,te hoge” vluchtelingenstroom. Er worden ,,begrijpelijkerwijs door meerdere landen aanvullende grensmaatregelen genomen”, aldus de premier maandag.

Hij wijst op de maatregelen aan de grens tussen Macedonië en Griekenland, waar een hek de doorstroom regelt, en de beperkte toelating van vluchtelingen in Oostenrijk. Nederland zelf intensiveerde de mobiele grenscontroles.

Rutte maakt in aanloop naar de Europese top van maandag 7 maart over het vluchtelingenprobleem een belronde langs Europese leiders, zoals de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Europees president Donald Tusk. Donderdag ontvangt de premier de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. Nederland is dit eerste half jaar voorzitter van de Europese Unie.