Geen premier, wel een debat: zo gaat formatie nu verder

23 mei 2024Leestijd: 1 minuut
Tweede Kamer debatteert over hoofdlijnenakkoord

Na de presentatie van het Hoofdlijnenakkoord volgde een spannend debat in de Tweede Kamer. Wat gebeurde er precies, en wat betekent dit voor de formatie? Sam Verbeek bespreekt het met politiek redacteur Victor Pak in deze editie van Elke Week.

Voor de formerende partijen was het een stormachtige week. Nadat het even leek dat PvdA-lid Ronald Plasterk premier zou worden, trok de voormalig informateur en oud-minister zich maandag 20 mei terug als kandidaat.

En woensdag 22 mei debatteerden PVV, VVD, NSC en BBB met de oppositie over het Hoofdlijnenakkoord. Hoe verliep dit debat, en hoe gaat de formatie nu verder? Sam Verbeek bespreekt het met politiek redacteur Victor Pak.