Is op links de ‘swag’ al terug?

24 april 2024Leestijd: 1 minuut
Lijsttrekkers Pieter Omtzigt (NSC) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) debatteren in Arnhem. Foto: ANP/Robin Utrecht

Frans Timmermans keert terug naar Den Haag: van premierskandidaat tot oppositieleider. Maar heeft hij genoeg ‘swag’ voor deze nieuwe rol? Ontdek het in de podcast Elke Week.

Voor de verkiezingen verkondigde Frans Timmermans vastberaden: “We moeten onze swag terugkrijgen.” De voormalige eurocommissaris keerde terug naar Den Haag om niet één, maar twee partijen te leiden. GroenLinks en de Partij van de Arbeid bundelden hun krachten met een gezamenlijke lijst voor de verkiezingen, waarbij Timmermans streefde naar het premierschap. Echter, bij de verkiezingsuitslag bleek Timmermans de tweede partij van Nederland te zijn geworden. Dit betekent dat hij zich nu moet schikken in de rol van oppositieleider. Maar is hij wel geschikt voor deze rol? Heeft hij genoeg swag? Dit en meer wordt besproken door politiek redacteur Carla Joosten samen met Geerten Waling en Sam Verbeek in podcast Elke Week.