Wat heeft Nederland aan arbeidsmigratie?

04 januari 2024Leestijd: 1 minuut
Arbeidsmigranten uit oost-europa doen de appeloogst

In deze aflevering van de podcast ‘Elke Week’ bespreken Geerten Waling en Sam Verbeek samen met economieredacteur Jeroen van Wensen het thema arbeidsmigratie.

Ze richten zich op de uitdagingen en kansen die arbeidsmigranten bieden aan de Nederlandse economie en samenleving. Specifieke aandacht gaat uit naar de invloed van Oost-Europese werknemers op zowel de arbeidsmarkt als de leefbaarheid in lokale gemeenschappen. Hoe beïnvloedt de aanwezigheid van arbeidsmigranten de huizenmarkt en sociale structuren? Wat zijn de politieke en economische implicaties van deze migratiestromen? Deze en andere relevante vragen worden besproken om een helder beeld te schetsen van de huidige situatie en de toekomstige uitdagingen van arbeidsmigratie in Nederland.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."