Commotie om een VVD-motie

15 december 2023Leestijd: 1 minuut
ANP SEM VAN DER WAL

Het was een roerige week in Den Haag, vol opmerkelijke gebeurtenissen. In podcast Elke Week gaat host Sam Verbeek hierover in gesprek met politiek redacteur Victor Pak.

Het weekend bracht het verrassende nieuws dat SP-leider Lilian Marijnissen haar vertrek aankondigde. Vervolgens, op maandag, gaf verkenner Ronald Plasterk van de PvdA aan de Tweede Kamer het advies dat PVV, VVD, NSC en BBB samen een kabinet zouden moeten proberen te vormen. In de loop van de week werd PVV-leider Geert Wilders stevig ondervraagd door de Kamer. De gemoederen liepen hoog op toen VVD-leider Dilan Yesilgöz een motie indiende over de spreidingswet, wat tot veel commotie leidde. De week werd afgesloten met een opvallende ontwikkeling: Martin Bosma van de PVV werd verkozen tot voorzitter van de Tweede Kamer.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."