Nederland kiest: je hebt Wilders en verliezers

23 november 2023Leestijd: 1 minuut
Geert Wilders een dag na Tweede Kamerverkiezingen

Op 22 november trok Nederland naar de stembus. EW zond haar verslaggevers uit over het hele land om de verkiezingsavonden van dichtbij mee te maken.

Het CDA verwerkte haar teleurstelling, terwijl BBB de champagne ontkurkte na een winst van zeven zetels. De NSC vierde uitbundig hun indrukwekkende winst van maar liefst 20 zetels. Maar in het Scheveningse café Het Seepaardje bereikte de feestvreugde een hoogtepunt; de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders werd de grootste partij met een winst van 37 zetels.

In de podcast ‘Elke Week’ gaat Sam Verbeek in gesprek met de redacteuren die getuige waren van deze opmerkelijke avond. Samen met Victor Pak bespreekt hij de verloop van de campagne en werpt hij een blik vooruit op de komende formatie.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."