Premium Lock Ernst Kuipers: ‘Samenwerking moet de drive zijn in de zorg’

02 augustus 2023Leestijd: 7 minuten
Demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. Foto: Friso Keuris

Demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (63) over het tekort aan huisartsen, de strijd rond kinderhartchirurgie en coronavaccinaties.

Hij is sinds kort demissionair, maar het voortijdige einde van het kabinet-Rutte IV lijkt het humeur van de minister van Volksgezondheid niet te hebben bedorven. Ernst Kuipers, gekleed in spijkerbroek en casual hemd, oogt ontspannen als hij EW in zijn kamer ontvangt. Zijn opgewekte humeur heeft zeker te maken met de resultaten die hij als bewindspersoon in anderhalf jaar al heeft geboekt. In een hoek van de kamer staat een groot bord waarop de logo’s en handtekeningen prijken van alle organisaties die het zogeheten Integraal Zorgakkoord (IZA) ondertekenden. De demissionair D66-minister is er trots op dat hij alle partijen achter het plan heeft gekregen, maar het moet op een aantal onderdelen nog wel concreet vorm krijgen.

EW Vreest u niet dat veel stil komt te liggen doordat na de val van het kabinet tal van onderwerpen controversieel kunnen worden verklaard?

Ernst Kuipers: ‘Ik loop daar niet op vooruit, dat moet ik gewoon gaan zien. Wat ik belangrijk vind, is dat al die partijen in het IZA niet alleen hun handtekening hebben gezet, maar ook blijven zeggen dat ze achter dat akkoord staan en ermee door willen. Dat is de werkagenda van deze jaren, en die is van het veld en niet van de politiek.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw